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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
26/04/2016 |
Data da última atualização: |
01/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ARRUDA, R. L.; PAZ, A. T. S.; BARA, M. T. F.; CÔRTES, M. V. de C. B.; FILIPPI, M. C. C. de; CONCEIÇÃO, E. C. da. |
Afiliação: |
REJANNE LIMA ARRUDA, UFG; ANDRESSA TUANE SANTANA PAZ, UFG; MARIA TERESA FREITAS BARA, UFG; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; MARTA CRISTINA CORSI DE FILIPPI, CNPAF; EDEMILSON CARDOSO DA CONCEIÇÃO, UFG. |
Título: |
An approach on phytoalexins: function, characterization and biosynthesis in plants of the family Poaceae. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, Santa Maria, v. 46, n. 7, p. 1206-1216, jul. 2016. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
10.1590/0103-8478cr20151164 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Phytoalexins are compounds that have been studied a few years ago, which present mainly antimicrobial activity. The plants of the family Poaceae are the most geographically widespread and stand out for their economic importance, once they are cereals used as staple food. This family stands out for having a variety of phytoalexins, which can be synthesized via the shikimic acid (the phenylpropanoids), or mevalonic acid, being considered terpenoid phytoalexins. The characterization of these compounds with antimicrobial activity is carried out using chromatographic techniques, and the high-performance liquid chromatography (HPLC) coupled with mass spectrometry are the most efficient methods in this process. This research aimed to present an approach of the function, characterization and biosynthesis of phytoalexins in plants of the family Poaceae. |
Palavras-Chave: |
Metabólito. |
Thesagro: |
Arroz; Defesa vegetal; Fitoalexina; Gramínea; Oryza sativa. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156753/1/CNPAF-2016-cr.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
21/11/2022 |
Data da última atualização: |
28/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MENDES, J. C. R.; FIGUEIRA, M.; SCHINDLER, B.; NORONHA, S. E. de; SIMON, M. F.; SALES, M. F. de; ATHIÊ-SOUZA, S. M. |
Afiliação: |
JONE CLEBSON RIBEIRO MENDES, Universidade Federal Rural de Pernambuco; MAURÍCIO FIGUEIRA, Universidade Federal de Santa Maria; BIANCA SCHINDLER, Universidade Federal de Santa Maria; SERGIO EUSTAQUIO DE NORONHA, Cenargen; MARCELO FRAGOMENI SIMON, Cenargen; MARGARETH FERREIRA DE SALES, Universidade Federal Rural de Pernambuco; SARAH MARIA ATHIÊ-SOUZA, Universidade Federal Rural de Pernambuco. |
Título: |
Novelties in Phyllanthus (Phyllanthaceae) from the Brazilian Cerrado: new records of the rare species P. allemii. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Phytotaxa, v. 538, n. 2, p. 149-156, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.11646/phytotaxa.538.2.7 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Sérgio E. Noronha. |
Palavras-Chave: |
Cerrado rupestre; Clausseniani; Conservation; Phyllanthus sect Phyllanthus; Urucuia formation. |
Thesaurus NAL: |
Endangered species. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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